Halewijn Entertainment

Het fenomenale vlooiencirus
Goochelshow

Professor Sikkepits fenomenale vlooiencircus

 

De oorsprong van het vlooiencircus gaat helemaal terug tot in de 16de eeuw waar deze voorstellingen werden gebracht door de horlogemakers en smeden van die tijd. De aandacht van deze voorstellingen lag toen echter nog niet bij de uitzonderlijke kunsten van de vlooien zelf, maar wel bij minuscule attributen die zij gebruikten. Het was namelijk zo dat er om deze minuscule attributen te maken uitzonderlijke vaardigheden nodig waren in metaalbewerking. Het was dus voornamelijk een promotiestunt voor de smederij dan werkelijk een circus.

 

Het was pas in 1820 dat de Italiaan Louis Bertolotto andere mogelijkheden zag en de aandacht van de deze kleine attributen verlegde naar de vlooien zelf. 

 

In navolging van Bertolotto toerden er vlooiencircussen rond op kermissen en festivals om de menigte te vermaken met deze heugelijke show.

Er zijn niet zo veel van deze circussen meer over en de meeste mensen hebben zelf nog nooit een echt vlooiencircus van dichtbij gezien.

 

Daarom stellen we met trots voor :

 

“Professor Sikkepit zijn fenomenale vlooiencircus”

 

Professor Sikkepit zijn vlooiencircus is één van de kleinste circussen ter wereld, sommige van de artiesten zijn zo klein dat je ze enkel kan waarnemen met een vergrootglas of een geoefend oog. Deze vlooien zijn ondanks hun grootte acrobatische wondertjes en ongelofelijke krachtpatsers ! We nodigen u graag uit om zelf te ontdekken tot welke fantastische dingen ze in staat zijn.

Dit vlooiencircus is een ideale act voor de hele familie en geschikt voor alle leeftijden en we beloven je alvast een kriebelende ervaring.

 

Let op! We kunnen bevestigen noch ontkennen dat er werkelijk levende vlooien worden gebruikt ter presentatie van deze act.